Visada šviežias ir nuolat šurmuliuojantis – „Vapiano“ tinklaraštis.

Pakalbėkime apie „Wok“ – kuo mums patinka mūsų virtuvės pažiba

Kepant gilioje kiniškoje keptuvėje mėsa išlieka minkšta, daržovės – traškios ir gaivios, o visi patiekalo skoniai susijungia į visumą. Kaip ir paprastoje keptuvėje, pagrindas yra karštas, bet lenkti kiniškos keptuvės šonai yra vėsesni, todėl ji tobulai tinka maistui gaminti švelniai.

Vokki

Geriausi mūsų patarimai gaminant kiniškoje keptuvėje:

• Produktai turi būti maždaug vienodo dydžio, kad iškeptų greitai ir tolygiai;

• Naudokite karščiui atsparų aliejų, pavyzdžiui, sojų, žemės riešutų, kukurūzų ar kokosų;

• Pirmiausia įkaitinkite kinišką keptuvę, tada įpilkite aliejaus ir švelniai pasukinėkite, kad aliejus pasiskirstytų;

• Iš pradžių sudėkite mėsą ar žuvis (jei reikia, vėliau išimkite ir laikykite šiltai), tuomet dėkite kietas daržoves, pavyzdžiui, morkas, o po to – minkštesnius produktus, pavyzdžiui, grybus. Sojų padažu, druska ir pipirais gardinkite vėliausiai;

• Kiniškos keptuvės netinka dideliam maisto kiekiui – geriau ruošti dvi mažas porcijas nei vieną didelę.

Vapianisti-With_Wok